БЛС в Пиринско загърбва интересите на лекарската гилдия
БЛС в Пиринско загърбва интересите на лекарската гилдия / netinfo
Председателят на Българския лекарски съюз д-р Андрей Кехайов сондира в Благоевград днес настроенията на медиците в Пиринско за готвените протести на здравните работници.

На пресконференция след среща с лекари от МБАЛ – Благоевград д-р Кехайов обяви, че до този момент в националната структура на БЛС е постъпвала некоректна информация от председателя на Районната колегия д-р Дафина Тачова.

По нейни твърдения здравните работници в областта не желаят да стачкуват, което се разминава с истината, обяви д-р Кехайов.

Свидетели сме на една тревожна тенденция, членове на УС на БЛС са подтискани от заместник-министъра на здравеопазването Емил Райнов по време на водените от съсловната организация преговори за по-високи заплати и условия на труд на българските медици, заяви д-р Кехайов. Според него фактите са аналогични и в Благоевград.

Местният председател на БЛС д-р Дафина Тачова е съпруга на директора на РЦЗ д-р Анатолий Тачов и това води до конфликт на интереси между държавната администрация и интересите на лекарската гилдия, допълни още той.