Благоевградският театър гастролира в Банско и Разлог
Благоевградският театър гастролира в Банско и Разлог / netinfo

Първото представление, с което Драматичен театър "Н.Вапцаров" - Благоевград започна активния  творчески сезон «Лудориите на котарака с чизми» от Нина Стойчева – Данчева по Шарл Перо, предизвика истински фурор сред публиката в Благоевград, заяви за Дарик говорителят на културната институция Силвия Домозетска.

Спектъкълът беше от поредицата «С мама и татко на театър», инициатива, чрез която Драматичен театър – Благоевград иска да привлече и родителите, като пуска за тях преференциални цени на билети или по-точно мама и татко влизат с един билет. Идеята много допадна на благоевградската публика и на 24 септември  салонът беше препълнен с малчугани и техните родители. На балкона, в ложите, по стълбите – навсякъде имаше малки и големи зрители, жадни да се потопят в света на приказките. За съжаление не всички желаещи успяха да влязат и разочаровани трябваше да се върнат. Някои от зрителите споделяха, че идеята да се пуснат семейни билети е много добра и че идват за първи път цялото семейство на театър.

Публиката на Банско и Разлог ще има възможността да се наслади на премиерните представления на «Лудориите на котарака с чизми» на 29 септември – от 11,30 часа в читалището в Банско, от 17,00 часа – в читалището в Разлог. Режисьор на музикалната приказка е Стефан Поляков, който е автор на хореографията и фехтовката, в ролите влизат актьорите Ива Динчева, Албена Чобанова, Илия Павлевчев, Андраш Кончалиев, Николай Кимчев, Маруся Берова, Жанет Керанова, Божана Косева и Владимир Арнаудов.