Благоевградската партия БСД скъса с Томов
Благоевградската партия БСД скъса с Томов / netinfo
Общинската организация на социалдемократите в Благоевград напуска партия БСД, съобщи на среща с журналисти лидерът й Димитър Урдев.

Трудно взехме това решение, което не е плод на емоция, нито е резултат от падането на ЦСКА от Левски, тъй като сред нас има фенове и на двата футболни отбора, каза Урдев.

Участието ни в политиката чрез партия БСД ни разграничава от всякакви дейности и позиции в обществения живот на града и общината именно заради непоследователността на централното ръководство и старанието му всячески да се нагоди спрямо силните на деня, допълни той.

По думите му благоевградската общинска организация категорично отказва да бъде част от такава политика и такава партия. Решението за напускането на партията е взето единодушно от цялото ръководство и общинската контролна комисия след неколкодневен дебат на партийния съвет.

Ние сме убедени, че скъсването ни с Александър Томов само ще доведе до по-добри възможности за нашата общинска организация, които бихме реализирали в интерес на гражданите на Благоевград, се казва в декларация на местните социалдемократи, изпратена до Националния политически съвет на партия БСД.

Приключиха поредните избори, без партия БСД дори да участва в тях. За пореден път централното ръководство не оцени реалностите, които са повече от очебйни – никой и по никакъв начин от нашите естествени партньори не ни иска с тях на избори, поради неадекватното политическо поведение, което демонстрираме през последните години, пише още в документа.

До момента на нас ни се пречеше да правим каквото и да било, забъркваха ни в най-различни вътрешнопартийни и политически скандали и вместо да се отваряме към хората и проблемите им, ние се затваряхме в себе си, мотивира още решението на общинската организация Димитър Урдев.

Ще търсим партньорства в лицето на всички леви и социалдемократически формации на територията на община Благоевград и извън нея, като не сме далеч от мисълта да регистрираме партия на местно ниво, за да продължим понататъшната си политическа дейност, допълни той.

Статутът на двамата общински съветници на партия БСД в благоевградския парламент – Васил Миладинов и Евелина Андонова предстои да бъде изяснен. Те ще продължат работа в Общинския съвет или като независими, или като представители на друга политическа формация, поясни Урдев.