Благоевградската болница вече кадрово окомплектована
Благоевградската болница вече кадрово окомплектована / netinfo
От "обезкървена" откъм медицински специалисти, каквато заварихме МБАЛ – Благоевград, за три месеца болницата вече е напълно окомплектована кадрово. Това заявиха от новото ръководство на лечебното заведение в отчет на тримесечното си управление.

Поехме ръководството в изключително труден момент - за никого не е тайна голямото напрежение, което съществуваше сред работещите в болницата, както и сериозната кадрова криза, като целта ни преди всичко беше да възвърнем загубеното доверие на пациентите и на благоевградската общественост, заяви изпълнителният директор д-р Екатерина Чакалска.

Още в началото подадохме ръка на лекари и медицински сестри, напуснали болницата, в резултат на което голяма част от тях се върнаха на работа, изтъкна д-р Чакалска.

10 нови лекари са назначени в МБАЛ - Благоевград за тези три месеца, което е голям актив за нашия екип, каза още изпълнителният директор.

Сред привлечените специалисти са двама новозавършили лекари - д-р Метушева, която работи в отделението по гастроентерология от края на миналата година, и д-р Проданова, назначена в Детско отделение от началото на февруари тази година.

В Очно отделение е назначен опитният офталмолог д-р Илиан Попов, благодарение на когото отделението не бе закрито, подчерта д-р Екатерина Чакалска. Тя допълни, че Очно отделение все още не работи по всички клинични пътеки, но е стабилизирано по отношение на специалисти. Надявам се с новия рамков договор да обхванем всички клинични пътеки, които са между 9 и 11, за да може пациентите да ползват специализирана офталмологична помощ по всякакви проблеми, каза още д-р Чакалска.

Неврологично отделение е оглавил д-р Стоян Попов, на мястото на д-р Чопев, чийто договор е изтекъл. Освен д-р Попов, в отделението работят още двама специалисти - д-р Стойчев и д-р Поповска, с което новото ръководство е решило кадровия проблем и "Кардиология" вече приема и най-тежките случаи от Блаогевград и региона.

След едногодишен престой в чужбина, в МБАЛ - Благоевград се е завърнал и рентгенологът д-р Костадинов, който работи в отделението от началото на годината.

За изминалите три месеца в болницата са назначени и 11 медицински сестри и акушерки.

Според новото ръководство от голямо значение за качеството на работа в болницата е квалификацията на кадрите - лекари, медицински сестри, акушери и лаборанти. По този повод 9 медицински сестри са били изпратени на курсове за квалификация, като част от разходите по обучението им са поети от здравното заведение.