Благоевградска област на 5-то място по брой ПТП-та
Благоевградска област на 5-то място по брой ПТП-та / снимка: Дарик-Благоевград, Стефан Колев
Лазар Иванов - доброволец към БМЧК-Благоевград
43882
Лазар Иванов - доброволец към БМЧК-Благоевград
Славина Костова зам.-председател на Детски парламент-Благоевград,
Снежана Поповска - старши експерт РЗИ Благоевград
  • Лазар Иванов - доброволец към БМЧК-Благоевград
  • Славина Костова зам.-председател на Детски парламент-Благоевград,
  • Снежана Поповска - старши експерт РЗИ Благоевград

С раздаване на листовки за безопасност на две от най-натоварените кръстовища в Благоевград стартира кампанията „Десетилетие на действия за безопасност на движението 2011 - 2020 година".

Заради метеорологични условия пропадна демонстрацията за оказване на първа помощ. Два екипа от РЗИ-Благоевград и ОД на МВР - Благоевград съвместно с доброволци от БМЧК разпространиха информационни материали на кръстовищата пред ІІІ ОУ "Димитър Талев" и Професионална гимназия по строителство и геодезия „Васил Левски".

Днешната инициатива част от кампанията на ООН и СЗО за предотвратяване на пътно-транспортните произшествия. Целта на акцията е да се засили вниманието на хората върху безопасността на пътя.

Според представената днес статистика за изминалата 2010 година в област Благоевград са станали 335 пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 45 човека, ранените са 432-ма.

„Не можем да върнем тези хора, независимо на каква възраст, те са жертви на една ужасна война, която зависи от нас да я спрем", коментира Снежана Поповска-старши експерт от дирекция „Профилактика на болести и промоция на здравето" към РЗИ-Благоевград. Поповска призова участниците в движението да бъдат толерантни едни към други.

Чуйте още от Лазар Иванов- доброволец към БМЧК-Благоевград, Славина Костова зам.-председател на Детски парламент-Благоевград, и Снежана Поповска-старши експерт от дирекция „Профилактика на болести и промоция на здравето" към РЗИ-Благоевград.