Благоевградчани избраха кв. Вароша за символ на града
Благоевградчани избраха кв. Вароша за символ на града / снимка: Дарик-Благоевград, Елина Христова

Приключи националната кампания Избери символа на твоя град, в която жителите на 27-те областни града избираха емблема на своето населено място. 

В продължение на месец -  от 15 юли до 15 август, 19 257 българи са гласували не само за припознатите местни забележителности, но и за забавни и оригинални предложения с чувство за хумор, съобщиха организаторите.

Най-много гласове  за символ на Благоевград е събрал кв. "Вароша" - 128,  на второ място се нарежда  Американският университет в България - със 77 гласа, а на трето - паметникът на Гоце Делчев  - 58. Ансамбъл "Пирин" е събрал 50 гласа, парк "Бачиново" - 34, а ЮЗУ "Неофит Рилски" - 31.


Идеята на кампанията  е да избере символи на 27-те областни града в България сред многобройните предложения и да стимулира чувството на гордост и принадлежност на живеещите в тях българи.

Символът победител в надпреварата  ще бъде нарисуван от известния карикатурист Ивайло Нинов и ще бъде поставени в подсекциите за всеки отделен град на новия сайт Hitarpetar.bg.