/ iStock/Getty Images
В Благоевград Кризисният щаб взе още мерки за предотвратяване на разпространението на коронавируса. Те са в допълнение на разпоредените със заповед на министъра ограничения, предаде БГНЕС.

Една от мерките, съгласуване с РЗИ, е при необходимост от разкриване на допълнителни места за настаняване на заболели от вируса базата на туберкулозния диспансер да бъде преустроена като инфекциозно отделение.

Софийска област получава 6000 маски от китайската провинция Джянси

Увеличават се екипите от служители на полицията и общинската служба по обществен ред, които ще следят дали се спазват ограниченията за хората, поставени под домашна карантина.

Дезинфекцията на общинските и държавните администрации, градски транспорт, улиците и тротоарните площи, както и парковите зони ще се извършва два пъти по-интензивно.

Разширява се дейността на домашния социален патронаж по домовете на възрастните и самотно живеещи хора, като освен храна ще се доставят и лекарства.

Чакат пробата за коронавирус на жена в Ямбол

В тази дейност ще се включат обучени доброволци от Българския червен кръст.

Общинската администрация ще обслужва гражданите на изнесени гишета, като специален режим ще допуска хората един по един.
БГНЕС