/ Община Благоеград
С тържествена церемония на площад „Македония“ в Благоевград висши военни и кметът Илко Стоянов изпратиха военнослужещи за участие на мисия на НАТО в Косово и на ЕС в Босна и Херцеговина, съобщиха от общината. 

„Скъпи бойци, днес ви изпращаме на миротворческа мисия извън пределите на България, далеч от вашите семейства, близки и приятели. Вие поемате този риск в името на евроатлантическата солидарност със съзнанието, че изпълнявате своя дълг за мира в региона. Сигурен съм, че ще се справите отлично и достойно ще пазите, както във всеки миг досега, неопетнено името на нашата Родина.

Община Благоеград

Вярвам, че смелостта, храбростта, присъщи за мъжете и жените от Българската армия, ще надделеят!

Всички ние се гордеем с вас и ви очакваме да се върнете живи и здрави на Родна земя!“, каза кметът Илко Стоянов и подари икона на Св. Георги на старши националния командир на контингента Станислав Цонев.

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и свещеници от благоевградския храм „Въведение Богородично“ отслужиха водосвет за здраве.

Община Благоеград

В церемонията участие взеха заместник-началникът на отбраната на РБ генерал-лейтенант Михаил Попов, командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери
Цолов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, командирът на 3-то бригадно командване полковник Митко Балтов, заместник-областният управител Александър Мацурев, деканът на Правно-историческия факултет доц. д-р Николай Марин и други.