Битата от Бербатова журналистка завежда наказателно дело
Битата от Бербатова журналистка завежда наказателно дело / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Бетина Апостолова
61217
Бетина Апостолова
  • Бетина Апостолова

Маргарита Бербатова - майка на футболиста Димитър Бербатов, и снаха й Димитричка Ганчева, не се явиха в съда по делото, заведено срещу тях по Указа за борба с дребното хулиганство.

Процесът бе образуван заради нападение и нанесен побой над журналиста от вестник "Струма " Бетина Апостолова, извършен пред можество очевици в центъра на Благоевград в края на януари, по време на акция на антимафиоти от София, извършили обиск в дома на семейството по сигнал за съхранение на наркотични вещества.

Магистратът Мирослава Йорданова не даде ход на делото днес, тъй като в залата не дойде и упълномощеният от Бербатови адвокат Албина Анева, която била заета по същото време в Софийски апелативен съд. Маргарита, която е и активист на ГЕРБ в Благоевградско, посочила в писмена молба пред магистратите, че не може да присъства, защото е на погребение на нейна подчинена медицинска сестра от благоевградската болница. Димитричка Ганчева пък се оправдала писмено, че има семейни причини за неявяването в Районния съд.

За следващото заседание, насрочено за 12 февруари от 11.00 часа, нарушителите Маргарита и Димитричка трябва да представят доказателства, че наистина са имали обективна причина за отлагане на процеса, в противен случай ще бъдат глобени, изтъкна съдия Мирослава Йорданова.

Адвокатът на Бетина Апостолова, юристът Росен Кацарски, заяви, че ще заведат и частно-наказателно дело срещу Бербатова. "Ще пледирам на следващото заседание административният акт по УБДХ да се прати в Районна прокуратура за доразследване и евентуално за повдигане на наказателно обвинение. По този процес Бетина е водена неправилно като нарушител, напротив тя е свидетел, станал жертва на нападение", изтъкна адвокат Кацарски.

"Никога не съм очаквала такова нападение над мен, аз отидох там, за да си свърша работата като журналист. Госпожа Бербатова ме риташе по различни части на тялото. Имам телесни наранявания. Бях на мястото на акцията с моя колега Владимир Симеонов. Той видя и чу всичко, дойде и репортер от друга медия. Имаше доста полицаи, които пазеха Асен Бербатов", каза за Дарик Бетина Апостолова.

Интервю с Бетина Апостолова чуйте в звуковия файл