Бисер Михайлов представи заместниците си
Бисер Михайлов представи заместниците си / OA-пресцентър

Официално бяха връчени заповедите за назначение на зам.-областните управители на Благоевград - Анна Бистричка и Асим Адемов.

Те бяха представени от губернатора Бисер Михайлов, който увери, че ще бъде създаден работещ екип, в полза на жителите на областта.

"В България и по света, много жени са доказали, че могат да се справят перфектно с подобна отговорност, смятам, че имам сили и възможност да докажа, че една дама може да се справи като зам.-областен управител", каза по време на официалното си представяне Анна Бистричка. Другият зам.-областен Асим Адемов заяви, че ще работи отговорно, за да оправдае и защити гласуваното му доверие. Анна Бистричка е юрист по професия.

Тя е областен координатор на "Движение България на гражданите" в Благоевград. Родена е в областния център. Има една дъщеря.  Асим Адемов е бивш директор на ОУ "Христо Ботев" в село Долно Дряново. Роден е в село Дъбница, община Гърмен. Има магистърска степен по специалността "Публична  администрация" в ЮЗУ "Неофит Рилски".

Адемов е завършил и "Българска филология" в Пловдивския университет. Има дългогодишен стаж като учител по български език и литература. Член е на ГЕРБ.