Биг Бенд Благоевград завихрят латино фиеста
Биг Бенд Благоевград завихрят латино фиеста / снимка: Дарик-Благоевград, архив

Истинска латино фиеста ще завихри Биг Бенд Благоевград от 20:00 часа на площад „Македония”. Концертът носи името „Латиновечер” и е посветен на Европейския ден на музиката.

Празникът е започнал да се отбелязва през 1982 г. във Франция и се е развил изключително в международен план за последните 31 години. Днес, Денят на музиката се отбелязва в над 120 страни и 350 града и е популярен както в Европа, така и по света.
Популяризиран от френския министър на културата Джак Ланг, този празник има за цел да разпространява музиката по два начина - да насърчава аматьорите музиканти да свирят по улиците и да помага на възможно най-голям брой хора да се наслаждават на музиката.

Жители и гости на града ще имат възможност не само да чуят едни от най- популярните латино парчета, но и да покажат танцови умения. Площад „Македония” ще се превърне в сцена на енергия, романтика и латино страст.

Солистите на Биг Бенд Благоевград Милан Георгиев, Христина Палева и Марияна Костова ще изпълнят хитове като Sway, Brazil- samba, Chu- cho, Smooth, The girl from Ipanema, One note samba.