БФС лиши Методи Стойнев за две години от състезателни права
БФС лиши Методи Стойнев за две години от състезателни права / Снимка: Дарик - Благоевград

Футболистът от ФК "Септември" - Симитли Методи Стойнев е лишен за две години от състезателни права. Това съобщи за Дарик президентът на клуба-строителният предприемач Методи Бачев.

Решението за драстичното наказание спрямо Методи Стойнев е взето на заседание на Дисциплинарната комисия на БФС, завършило към 18.00 часа днес.

ФК "Септември" е наказан и с лишаване от домакинство за четири поредни срещи. До този момент не е ясно дали ще бъдат отнети точки на отбора в това първенство, каза Методи Бачев.

Президентът на "Септември" е категоричен, че ще обжалва несправедливите наказания пред Апелативната комисия на БФС и ще се бори за доказване спортните, а не задкулисните игри на отбора в Симитли.

Казусът "Септември" бе на дневен ред след инцидента преди мача между симитлийския клуб и отбора на "Витоша", в който картотекиран играч е кметът на София лидер на ГЕРБ-Бойко Борисов. По показания на ръководни кадри на "Витоша", съдът в Благоевград заведе дело по Закона за футболното хулиганство срещу Методи Стойнев, Николай Стойнев, Пламен Скендерски и Николай Динков.

По време на заседание на Районния съд в Благоевград днес, жалбоподателите, които твърдят, че са бити в Симитли - Ивайло Колев, Константин Николов, Ангел Кюмюрджиев и Сергей Ташков, не дойдоха в залата и процесът бе отложен за 3 юни.

"БФС за пореден път доказа, че не желае да отсъжда, съгласно констатирани безспорни доказателства. В случая, масов побой не е имало, всичко е интерпретирано от показанията само на играчите от "Витоша", заяви президентът на "Септември" Методи Бачев.