БФС извади Беласица от Б група
БФС извади Беласица от Б група / netinfo

От днес отборът на Беласица - Петрич не е част от професионалните ни футболни клубове. С решение на Спортно-техническата комисия при БФС се отменя двубоя Септември- Беласица, който трябваше да се играе утре поради недопускане до участие на ПФК "Беласица" в първенството на Западна „Б" ФГ за сезон 2009/2010 г.

В решението обаче не става дума дали бяло-червените ще получат право да играят във "В" група или ще трябва да започнат от най-ниското ниво на футбола у нас. Феновете в южният град посърнаха, след като излезе официалното решение на футбо
 лната ни централа. Само 24 часа по- рано еуфорията бе заляла Петрич, като причината за това  бе изказване на администратора на отбора Антон Илиев, който обяви, че е получил като задача от шефа си Костадин Хаджииванов да картотекира юноши, с които тимът да стартира в първенството на западната "Б" група.

Така след 86-годишно присъствие в българския футбол Беласица е на път да изчезне от футболната карта на България. Остават шансове все пак петричани да заиграят във "В" или "А"-окръжна група, но до момента не е ясно дали това ще се случи.