Безпрецедентно купуване на гласове започна в Сандански, алармира Яне Янев
Безпрецедентно купуване на гласове започна в Сандански, алармира Яне Янев / netinfo
За вземане на спешни мерки срещу бруталното купуване на гласове в Сандански за вота на 7 юни апелира депутатът от “Ред, законност, справедливост” Яне Янев. Днес той се срещна с окръжния прокурор Ради Тодоров и с директора на ОДП – Благоевград комисар Константин Титянов.

Според Янев мизата за пускане на бюлетина за ДПС-съветник в Сандански е 50 лв. Очаква се обаче цената да скочи драстично в дните преди вота и в самия изборен ден.

Янев настоява прокуратурата и полицията да засилят присъствието си по време на предизборната кампания, включително и на 7 юни, за да се осуетят намеренията на ДПС-кандидатите да опорочат с действията си вота на избирателите.

Състезаващите се за съветнически места в санданския парламент кандидати гонят икономически интереси в полза на определени мафиотски групировки от сивия сектор, категоричен е депутатът.

Всички, които бъдат уличени в купуването на гласове, трябва да бъдат задържани за максимален срок от време съгласно законовите разпоредби, настоя още Яне Янев пред прокурор № 1 в Пиринско.