Без книжка карал шофьорът на камиона-убиец
Без книжка карал шофьорът на камиона-убиец / netinfo
Без книжка и контролен талон е управлявал 34-годишният Иван Борисов Червенков камиона-убиец по време на най-масовата за Югозапада катастрофа, станалa към 14.15 на 24 септември. Това съобщи директорът на Областна дирекция "Полиция" комисар Константин Титянов. Книжката на шофьора е отнета за срок от 1 месец заради превозването на товар без лиценз.

Червенков имал общо 3 акта, последният който е от 15 септември тази година. Самата фирма - "Благоев" ООД, собственик на товарният автомобил "Щаер" има съставени още 5 акта от Регионалната дирекция "Автомобилна инспекция", всичките от които са за претоварване на автомобили. Фирмата не разполага и с разрешително за направената промяната на фабричната структура на автомобила, чрез който се постига по-голям обем.

"Предстои да се направят още експертизи относно теглото на превозвания товар от камиона, отказа на спирачките и кога е направен последния технически преглед на превозното средство", съобщи още комисар Константин Титянов.

До момента по случая е образувано дознание по чл. 343 ал.4 за причиняването на смърт по непредпазливост на повече от 1 лице. Случаят е поет от Окръжна прокуратура - Благоевград.