Беласица продаде Сертич, пробва юноша на испански клуб
Беласица продаде Сертич, пробва юноша на испански клуб / netinfo
Хърватският нападател на Беласица Иван Сертич се присъедини към сръбския Войводина Нови сад. Той ще доиграе сезона с отбора, където треньор е бившият наставник на Левски и Литекс Люпко Петрович.

Сертич вече тренира с Войводина, след като двата клуба се разбраха за трансфера. И от двете страни обаче не обявяват сумата, срещу която Сертич напуска “Цар Самуил”.

Беласица, въпреки незавидното си място в класирането, прави поредния си трансфер в чужбина. Самият футболист изрази удовлетворението си от преминаването си във Войводина, тъй като ще бъде по-близо до родния си град Риека.

В същото време в Петрич пристигна 18-годишният бургазлия Юсейн Али, който в последните седем години е тренирал и играл с юношеските формации на испанския третодивизионен клуб Понтеведра.

Вицепрезидентът Горан Петров обясни, че младокът ще остане между 7 и 10 дни на проби, след което ще бъде взето решение дали да му бъде предложен договор.

Крайното решение ще бъде взето от Добри Митов, който ще пусне футболиста в двете контроли, които тимът ще изиграе до края на седмицата.