Бебе от Разлог с дихателна недостатъчност е прието в столична болница
Бебе от Разлог с дихателна недостатъчност е прието в столична болница / снимка: Дарик - Благоевград, Десислава Янкулова, архив

Тримесечно бебе с дихателна недостатъчност бе транспортирано снощи от Благоевград за София след усложнение от грип, съобщи БГНЕС. Момченцето е от Разлог, лекувано е няколко дни от грип в местната болница, но след като състоянието му нямало подобрение, е транспортирано и прието в Детско отделение на МБАЛ-Благоевград.

Състоянието му продължило да се влошава, вчера е настанено в отделението по реанимация. В късния следобед е взето решение бебето да бъде транспортирано за столицата. Към 22 часа снощи момченцето заедно с майка му е прието за лечение в Трета градска болница в тежко състояние.

Грипната епидемия бележи ръст в Разлог, докато в Благоевград тя отмина. В планинското градче имаше оплаквания от липса на противогрипните лекарства като "Тамифлу" и "Реленца". Болните се оплакаха, че общопрактикуващите лекари ги раздават само "на свои хора". След сигнал до медиите и намесата на РИОКОЗ-Благоевград това положение се промени.