Бащата на убития Димитър: Страхуваме се от Каламски
Бащата на убития Димитър: Страхуваме се от Каламски / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
Бащата на убития Димитър: Страхуваме се от Каламски
36163
Бащата на убития Димитър: Страхуваме се от Каламски
  • Бащата на убития Димитър: Страхуваме се от Каламски

Бащата на жестоко убития Димитър от село Михнево научи от новините на Дарик, че съизвършителят на тежкото престъпление - полицейският служител от управлението в Петрич, Евтим Каламски, вече е на свобода. "Как може този съд да пуска и то за 1000 лева Каламски. Има ли го това някъде по света. Страхуваме се сега всички от него", заяви в интервю бащата Иван Груев.

"Ако се наложи ще поискаме тялото на Димитър да бъде ексхумирано. Ще искаме друга експертиза, тъй като докторът, извършил аутопсията, казва, че смъртта на Димитър е настъпила само заради наранена вежда", коментира Иван Груев.

30-годишният Димитър загина след побой в бар "Фантазия" в село Михнево, стопанисван от съпругата на петричкия полицай Евтим Каламски. Той вече е привлечен като обвиняем за умишлено убийство от благоевградския прокурор Христо Георгиев. Съучастници в кървавото престъпление, извършено на 4-ти срещу 5 декември, са живеещите в петричкото село Рупите Стоян Марков и Богомил Кунгалов.

Днес състав на Софийския апелативен съд освободи тримата съпроцесници от следствения арест под парична гаранция от 1000 лева за всеки от тях.

Интервю с бащата на Димитър - Иван Груев, чуйте в звуковия файл