Банско се готви ударно за новия зимен сезон
Банско се готви ударно за новия зимен сезон / Снимка: Община Банско

Олимпийският шампион в спускането от Солт Лейк Сити 2002 Фриц Щробл ще бъде голямата звезда на откриването на предстоящия ски сезон в Банско.

По традиция официалното откриване ще стане на 17 декември.

Така ски курортът продължава традицията стартът на сезона да се дава от звезда от световна величина. Както всяка година, така и сега, демонстративни спускания ще направят Марк Жирардели и Петър Попангелов.

Градът под Тодорка се готви ударно за новия сезон. Голямата част от хотелите и къщите за гости се ремонтират и освежават. Очаква се в началото на декември всички хотелски комплекси да заработят на пълни обороти.

Хотелиерите обещават да посрещнат хилядите гости на миналогодишните цени. Бизнесът очаква сериозно присъствие на гости от балканските страни като Румъния, Гърция, Македония, Сърбия. Напоследък Банско отчита ръст и при туристите от Турция.

Общината също е готова за откриване на активния зимен сезон. Голяма част от уличната мрежа е ремонтирана, асфалтирани са всички разкопани артерии заради водния цикъл.

Местният туристически бранш наскоро учреди марка „Уникално Банско" за възраждане на традицията на традиционните бански ястия и деликатеси, което е още една крачка в утвърждаването на градчето като сериозна туристическа дестинация.

14 механи вече притежават марката и знака на "Уникално Банско".