Банско
Банско / Снимка: Община Банско
Банско е сред четирите дестинации, които ще се борят за приза „Община на 2018 г. за планински туризъм” на Годишните награди на Министерството на туризма. Планинският курорт се конкурира заедно с общините Самоков, Петрич и Сапарева баня.
 
Марката Банско присъства в още една от обявените категории. В графата „Журналистически материал на тема Туризъм в България за 2018 година в печатна медия”, материалът на журналистката Елица Илчева със заглавие „Историята на виното отлежава в Молерите” е сред номинираните качествени материали, излезли през годината.

Чрез онлайн вот ще се избират победителите във всяка категория, като срока за гласуване е 5 декември. Всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), но може да се подкрепи кандидат от всяка категория. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Подобни опити ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат.

Целта на конкурса е да насърчи развитието на българския туризъм чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации, а призьорите ще бъдат обявени на официална церемония на 11 декември в София.