Банско подпомага манастира в Света гора
Банско подпомага манастира в Света гора / Пресцентър

Кметът на Бавско Георги Икономов получи скъпи дарове от игумена на Зографския манастир архимандрит Амвросий.

Дядо Амвросий донесе от Света гора чудотворна икона на Света Богородица, фотокопие на "История Славянобългарска", както и нейно луксозно издание.

И тази година Общината ще подкрепи финансово Светата обител. Освен това, Банско ще предостави консултантска помощ при проектирането на строителни и ремонтни  по „Източното”, наречено още „Банско” крило.

Ще бъдат сформирани бригади от местни жители и доброволци за бране на маслини, в помощ на монасите.

Банско подпомага манастира в Света гора
netinfo

„Ако всички общини в България правеха на половината от това, което вие правите за „Зограф”, то манастирът ни нямаше да има никакви проблеми”, каза при срещата си с кмета на Банско архимандрит Амвросий. Всички тези ангажименти бяха скрепени с договори между Общината и „Зограф”.

„И да се знае, че не друг, а банскалии помагат на Светата обител. Ако всички общини в България правеха на половината от това, което вие правите за „Зограф”, то манастирът ни нямаше да има никакви проблеми”, коментира игуменът.

В срещата, преминала в топла атмосфера участие взеха йеромонах Висарион и председателят на Общинския съвет Владимир Колчагов. Дядо игумен покани Икономов и Колчагов тази година отново да бъдат негови лични гости.