Банско чака попълнения от Пирин и Вихрен
Банско чака попълнения от Пирин и Вихрен / netinfo

Две занимания проведе във вторник старши треньорът на втородивизионния Пирин Банско Борис Николов. Първото премина във фитнес залата на хотел „Олимп” в курортния град, а второто, което бе тактико-техническо бе на терена в град Белица.

Радостта на възпитаниците на Николов бе много голяма, защото от дълго време не бяха стъпвали на терен с естествено покритие. На старта на зимната подготовка стадион Свети Петър беше покрит със сняг, по-късно се заледи и след това подготовката продължи в Сандански, където се тренираше на терен с изкуствено покритие.

С отбора продължава да не се готви Антон Магурев заради болки в ахилеса. При това положение футболистът посещава само фитнес залата. Юлиян Куртелов и Марио Близнаков се готвят на пълни обороти.

Засега единият от добрите футболисти на третодивизионния отбор - Бисер Влайков, бе на среща със спортно-техническото ръководство и треньорския щаб. Дадено му бе два дни време за размисъл за да прецени дали да приеме условията за работа във втородивизонния тим.

Всеки момент се очакват да се присъединят към отбора Руслан Иванов и Кирил Андреев от Вихрен и Марио Метушев, Витанов и Аршинков от елитния Пирин. За футболистите от Сандански вече има съгласие, а за останалите ще се водят допълнително преговори с Николай Галчев, Петър Байкушев и старши треньора Петър Михтарски.

В сряда от 15:00 часа отборът на Пирин Банско ще изиграе предпоследната си контролна среща от зимната подготовка срещу Пирин Гоце Делчев. При добро време контролата ще се играе в Гоце Делчев, ако е лошо ще бъде в Белица.

Усилено се работи на стадион Св. Петър в Банско по ремонта на съоръжението. Излети са фундаментите за поставяне на сглобяемите къщички със стаи за медицинския персонал, делегата и фитнес за гостуващия отбор.

Поставят се и мрежи по трибуните за заграждане на сектора за гости. Всичко това се прави, за да се изпълнят указанията на КОС и на лицензионната комисия на БФС.