Банки продават имоти на благоевградски бизнесмени
Банки продават имоти на благоевградски бизнесмени / netinfo

Разпродават недвижимо имущество на благоевградския бизнесмен Иван Стойчев-Дилъра, заради особено голямо задължение към банка "ДСК", научи Дарик.

Частният съдебен изпълнител Александър Цанковски обяви за публична продан три апартамента, с обща площ над 450 квадратни метра, намиращи се в кооперация в идеалния център в Благоевград.

Недвижимото имущество на Иван Стойчев ще бъде продадено на търг на 16 октомври. Първоначално обявената цена е 736 252 лева. Застроените жилища и офиси се намират на улица "Райко Даскалов".

Иван Стойчев-Дилъра е един от най-мощните бизнесмени в Благоевградско. Публичната продан е по водено срещу него изпълнително дело от банка "ДСК", чийто кредитен длъжник е Стойчев. Преди време срещу него бе образувано производство за пране на пари.

Съдия-изпълнителят Цанковски е предприел публична продан и на 21 апартамента, гаражи и други помещения на улица "Крали Марко", които са собственост на фирма "Виокат"-ЕООД - Благоевград. Недвижимото имуществото на дружеството е оценено на близо 828 000 лева.

Принудителната продан на обектите на "Виокат", е по изпълнително дело на представителството на "Юнионбанк" в Благоевград.