Атанас Камбитов: Ще променя облика на благоевградските села
Атанас Камбитов: Ще променя облика на благоевградските села / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
Атанас Камбитов: Ще променя облика на благоевградските села
45274
Атанас Камбитов: Ще променя облика на благоевградските села
  • Атанас Камбитов: Ще променя облика на благоевградските села

Кандидатът за кмет на Благоевград от ПП ГЕРБ д-р Атанас Камбитов декларира готовността и волята на партията и на екип си за коренна промяна в общинските населени места. От село Падеш започнаха предизборните срещи на д-р Камбитов и на участниците в листата за общински съветници. Той бе посрещнат с радостни овации от хората в селото, където е родословното дърво на Камбитов.

"Като дете си спамням този китен край, природата и добрите хора тук. Сега съм развълнуван, че селото не е същото като преди години. През 1972 година Падеш беше номер едно в страната ни по развит и благоустроен селски район. Имам амбицията и волята да превърна Падеш в предишното зелено и благоустроено село", обеща Атанас Камбитов пред приветствалите го жители.

"Трябва да се създадат условия за живот на хората по селата, такива, каквито са в градовете. Доверете ми се, знаем какво правим, това е моят ангажимент към Падеш и към жителите в останалите населени места в общината. За някои от проектите ми са нужни поне два мандата като кмет в Благоевградско, а аз имам намерение това да стане", заяви Атанас Камбитов. Жителите в Падеш пък от своя страна се зарекоха, че когато Камбитов и съекипниците му изградят канализацията и асфалтират улиците в селото, главната да бъде кръстена "Камбитска".

Заедно с д-р Камбитов на срещата с избирателите бяха участниците в листата за бъдещ местен парламент, водени от областния координатор на ГЕРБ Костадин Хаджигаев, Йордан Андонов, Йордан Миленков, Красимир Роячки, образователният шеф в Благоевград Ивайло Златанов и кандидата за кмет на село Падеш Александър Петкашев.

Д-р Камбитов заяви, че ще направи и невъзможното, но ще подобри условията за живот и инвестиции в селата, което е сред основните му приоритети в управленската програма за следващите четири години.

В програмата на ГЕРБ и на кандидат-кмета Камбитов е планирано да бъдат основно ремонтирани 14 000 квадратни метра улични настилки в благоевградските села, да бъдат оформени зелените площи, рехабилитаци на сградите на училища и детски градини.

"Една от първите ми за реализация иницативи е прилагане на новия закон за земите, променен драстично в полза на хората в селата, благодарение на активната му работа като депутат, съвместно с останалите народни избраници от Благоевградска област", декларира Атанас Камбитов.