Атанас Камбитов: С програмата на ГЕРБ ще върнем младите в страната
Атанас Камбитов: С програмата на ГЕРБ ще върнем младите в страната / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова проведоха в Благоевград среща-дискусия със студенти и множество жители в общината на тема "България 2020 - Каква държава, какво общество, каква икономика".

Пред зала "Яворов" ги посрещнаха претендентът за кметския пост в Благоевград д-р Атанас Камбитов и участниците в листата за общински съветници.

Кандидатът за кмет на Благоевград д-р Атанас Камбитов призова младите хора и всички в Благоевградско да застанат зад каузата на Плевнелиев и Попова за коренна промяна във всички региони в страната ни. "С програмата на ГЕРБ и с готовността на екипа ми, ще съумеем да реализираме жизненоважните социални, образователни и инфраструктурни проекти", каза Атанас Камбитов.

"Тези избори са решаващи. Битката е ожесточена, всеки един от вас може да направи съзнателен и правилен избор", обърна се към младите хора Росен Плевнелиев. "Нашата кампания е за това българите да не зависят от помощи, а политиците да изпълняват своите обещания и да не идват в регионите само, когато има избори. Ние сме прагматични, модерни, нови политици в България. От нас ще очаквате ясни ангажименти и ще бъдем партньори с всеки, който спазва принципите на доброто управление”, гарантира кандидат-президентът Плевнелиев.

"Имаме интегриран подход за развитие на България през следващите години, така, че в страната ни да имаме за първи път не работа на парче, а дългосрочен план за развитие. България все още е в преход. Все още има агресия, но не трябва да е така. Това е моят ангажимент като бъдещ президент. Време е в България да има президент-строител", пожела Росен Плевнелиев. На среща в Германия преди две седмици с Ангела Меркел е обсъдена темата за младите хора. Там е коментирано, че младите хора, за съжаление, не са на масата за преговори и това трябва да се промени. След време българските младежи ще имат възможността сами да финансират собствените си проекти, каза Плевнелиев.

Кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ Маргарита Попова заяви, че и най-добрата проглама няма да се случи, ако хората не събудят вярата и самочувствието си. Тя е категорична, че България има нужда от нов вид политици. Нейната лична кауза е равенството и справедливостта. Попова декларира, че ще се жертва за тези каузи. С Плевнелиев знаят как да извършат промяната – имат опита и вярата. Време е хора с модерно мислене да бъдат лидери на нацията, посочи тя. Имаме нужда да седнем и да говорим за висшето образование, където и да са младите хора, каквото да правят, да сторим така, че техният труд да стане достояние в България.

Към кандидат-президентската двойка Плевнелиев и Попова в Благоевград късно тази вечер се присъедини председателят на предизборния щаб на ГЕРБ и вицепремиер Цветан Цветанов, който по-рано бе в Сандански, Петрич и Симитли.

На площад "Македония" ГЕРБ се проведе митинг-концерт, на който заедно с кандидатите за президент и вицепрезидент, пред избирателите застанаха претендентите от Благоевградска област за местно управление.

На сцената излязоха танцьорите от ансамбъл "Българе", Веселин Маринов и Графа, следвани от актьорите от "Комиците" и "Пълна лудница" Димитър Рачков, Албена Михова, Мария Игнатова, Мария Сапунджиева, Христо Гърбов, Руслан Мъйнов, Петьо Петков-Шайбата, Иван Радоев и Арнестина Шинова.