Арестуваха пощенски началник за източване на банкови сметки
Арестуваха пощенски началник за източване на банкови сметки / снимка: Дарик-Благоевград

Началникът на пощенския клон в с. Горно Дряново- Ибрахим Манчев, е арестуван за източване на банкови сметки. Мъжът е разобличен в измамата, след като в Районното полицейско управление в Гоце Делчев заваляли жалби на "ужилени" клиенти" на  „Юробанк и Еф Джи Груп” АД - с.Горно Дряново.  При проверка в клона набнаката потърпевшите разбрали, че им липсват парични суми в общ размер на 40 000 лв.

След проведени издирвателни мероприятия полицейските служители за разкрили, че  извършител на престъплението е 58-годишният Ибрахим Манчев, който е шеф на пощата в с. Горно Дряново. Той източвал парите като използвал документи с невярно съдържание, съобщиха от полицията в Благоевград. Манчев е задържан със заповед до 24 часа. Работата по случая продължава.

Това не е първото провинение на пощенския началник. Пред ден Манчев бе разобличен в кражба на 10 000 лева от същия пощенски клон. След  разпит пред криминалистите той признал, че инсценирал сам обира. За деянието си Ибрахим Манчев ще бъде уволнен от поста.