Арестуваха конрабандист на цигари
Арестуваха конрабандист на цигари / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

32-годишен шофьор, превозващ контрабандни цигари, е арестуван на пътя между Симитли и Разлог, съобщиха от полицейския пресцентър.

Мъжът е спрян за проверка от органите на реда. Той обаче не се подчинил и продължил движението си в посока село Долно Осеново в община Симитли.

Полицейските служители го спрeли в местността „Турлак” край селото. Нарушителят е направил опит да избяга, но е заловен, а при проверка на автомобила му са намерени и иззети 207 860 къса цигари без задължителен бандеролен знак.

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград  е започнато досъдебно производство, в хода на което в качеството на обвиняем е привлечен Петър М. за държане на акцизни стоки без бандерол, като предметът на престъплението е в големи размери. Престъплението е извършено от обвиняемия при условията на повторност – след като е бил осъждан за друго такова престъпление (престъпление по чл.234 ал.2 т.1 и т.3 вр. ал.1 пр.2 НК).

По отношение на Петър М. е повдигнато и обвинение за противозаконно пречене на орган на власт – служителите на ОД на МВР гр.Благоевград да изпълнят задълженията си, като не се е подчинил, тъй като не е спрял с управлявания от него лек автомобил за извършване на проверка по ЗМВР, след като за това са му били подадени ясни сигнали – престъпление по чл.270 ал.1 НК.

Петър М. е задържан с постановление на Районна прокуратура -Благоевград за срок до 72 часа.

Предстои Районен съд - Благоевград да разгледа искането на прокуратурата  за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.