Арестуваха дилъри на дрога
Арестуваха дилъри на дрога / МВР, архив

През изминалото денонощие органите на реда проведоха специализиарана акция в областта за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, информират от полицейския пресцентър.

22 кг. канабис е намерен в земеделски имот в местността „Ормански път” край Петрич. Полицаите открили и ламаринен съд, съдържащ малко над половин килограм канабис. Двамата мъже, стопанисвали имота, са задържани със заповед за 24 часа.

68-годишен мъж е задържан от полицията, след като при проверка на къщата му в петричкото село Беласица са намерени и иззети три найлонови чанти с 1,5 кг. канабис.

Близо 5 кг. канабис е намерен двора на къща в Петрич, обитавана от 67-годишен мъж. Той е арестуван за 24 часа.

След извършена проверка в къща и прилежащото към нея дворно място в санданското село Катунци полицаите открили и иззели стръкове канабис с общо тегло над половин килограм канабис и чанта, съдържаща 400 гр. канабисови съцветия. В двора са открити и унищожени още четири канабисови растения с общо тегло над 3 кг. 63-годишният стопанин на къщата е задържан.

В Благоевград арестуваха 34-годишен мъж, след като при проверка у него е намерено полиетиленово топче, съдържащо 4,3 гр. хероин. При претърсване на жилището му, гаража и неговият лек автомобил са открити и иззети още 18 гр. хероин и електронна везна.

Срещу дилърите на дрога са образувани досъдебни производства извършено престъпление по чл. 354А, ал.3 от НК.