/ NOVA
Арестуваха за 24 часа бившият футболист Даниел Златков. Той е задържан за това, че нанесъл побой на 21-годишно момче пред дискотека в центъра на Благоевград.

Екшънът се разиграл на 4 март, около 05.55 часа в района на Младежкия дом. На излизане от дискотеката футболистът се скарал с 21-годишния Оливър Златков. След размяна на реплики, Даниел Златков, който в момента се изявява като ММА боец, пребил момчето.

Пострадалият е транспортиран за оказване на медицинска помощ в ЦСМП-Благоевград, след което е настанен за наблюдение в болница „Пулс“ в Благоевград. От работещите по случая полицейски служители, със заповед за задържане до 24 часа, е задържан 28-годишният побойник.

Полицията изяснява причината за инцидента.

Срещу ММА боеца Даниел Златков ще бъде повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда. Законът предвижда наказание до 6 години лишаване от свобода за подобно деяние. По информация на прокуратурата сбиването е станало след употреба на алкохол от страна на побойника и на пострадалия. 

На записи от видеокамери в района ясно се вижда как двамата – бияч и жертва, най-напред се поздравяват и се усмихват един на друг. Оливър попитал Даниел кога ще си направят една среща, за да премерят сили. В този момент се обадила съпругата на Даниел. Жената подхвърлила към Оливър репликата, че не е от категорията на мъжа й. Това ядосало Оливър, който отправил обидна реплика към жената на бившия футболист.

Даниел реагирал и нанесъл близо 20 удара в главата на младежа.