Ангел Събев е убитият мъж в Банско
Ангел Събев е убитият мъж в Банско / netinfo
Ангел Събев е 33-годишният мъж, който бе застрелян от свой колега в офис на фирма в Банско. По данни на Окръжна прокуратура – Благоевград убиецът е стрелял с пистолет по жертвата повече от веднъж, в облстта на сърцето. Това съобщи за Дарик Елка Атанасова, говорител на прокуратурата в Балгоевград.

Сигналът за стрелбата е получен към 13.30 часа в РПУ – Банско, но човектът, който ге е подал остава под протекцията на следствието. Извършителят - 44-годишният му съдружник Красимир, е установен и е задържан със заповед за 24 часа. След повдигане на обвинение ще се иска задържането му под стража, поясни още Елка Атанасова.

По информация на Дарик – Варна, двамата сътрудници са от морския град, като имат регистрирани общо 4 фирми в София и 2 във Варна, част от които се свързани със строителна дейност и поддръжка на автомобили. Работата на Ангел и Красимир в Банско била свързана със строителството на хотел в курортния град. Най-вероятната причина за убийството е спречкване за пари.

По случая е образувано досъдебно производство. За тежкото престъпление е сезирана Окръжна прокуратура. Работата по случая продължава.