Андонов: Полицията е лична стража на управляващите
Андонов: Полицията е лична стража на управляващите / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

"Полицията в Благоевград се занимава с проучване на участниците в протестите. Без документ за основание на действията му, полицай поиска в офиса ни и от мен лично данни за участие в днешния митинг в Пловдив", заяви в Отворено писмо до медиите общинският ръководител на ГЕРБ в града Йордан Андонов.

"Тези действия са грубо вмешателство в дейността на политическите партии и личните свободи на гражданите в тази страна. В последните месеци своеволията на полицейските структури минаха всякакви допустими граници", коментира лидерът на ГЕРБ, който е бивш депутат от Благоевградско.

"Вместо справяне с нарастващата престъпност, те се превърнаха в лична стража на управляващите. С всеки изминат ден арогантността и насилието им се увеличава, включително и с проливането на кръв. Репресията в държавата има нечувани размери и изражения,които ни връщат в минали тоталитарни времена. Тази тенденция съдържа точно определена политическа поръчка, която е в противовес на Европейската ни принадлежност и житейски ценности,които изповядваме", посочва в изявлението си  Йордан Андонов.