Андон Тотев подписа договор по програма за развитие на селските райони
Андон Тотев подписа договор по програма за развитие на селските райони / Дарик - Благоевград

Договор за отпускане на финансова помощ по мярка 321, касаеща „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” по програмата за развитие на селските райони, подписа кметът на община Сандански Андон Тотев с Държавен фонд „Земеделие”. Това стана на среща в София между изпълнителния директор Калина Илиева и градоначалника на курортната община.

Съгласно договора фондът ще предоставя безвъзмездна финансова помощ за извършването на дейностите по проекта „Реконструкция на водопроводната мрежа на село Петрово". Средствата са в размер на 1 716 798 лв. и представляват 100% от целия размер на одобрената инвестиция.

Съгласно договорните споразумения фондът има право да упражнява постоянен, текущ и последващ контрол за целевото разходване на средствата.

Община Сандански ще проведе процедура за възлагане на обществена поръчка за изпълнението на инвестиционния проект съгласно условията и реда, регламентирани в Закона за обществените поръчки и свързаните с него подзаконови нормативни актове, уточни заместник-кметът на Община Сандански Младен Тимчев.