Андон Тодоров оглави Партия на зелените
Андон Тодоров оглави Партия на зелените / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Андон Тодоров
61501
Андон Тодоров
  • Андон Тодоров

330 делегати избраха ново общинско ръководство и председател на Партия на зелените.

Отчетно-изборната конференция, проведена в залата на ДТ "Никола Вапцаров", бе водена от досегашния лидер на партията Тома Манасиев.

За партийния форум пристигнаха националните ръководители Валентин Симов и Христо Дунчев. Гости на конференцията бяха Апостол Апостолов - кмет на Симитли и съосновател на Партия на зелените, както и активисти от Сандански и други общини в областта.

Андон Тодоров оглави Партия на зелените
netinfo

След явно гласуване с вдигане на делегатска карта, за председател на благоевградската структура единодушно бе утвърден Андон Тодоров - общински съветник и известен предприемач в хотелиерския и строителния бранш.

В новото ръководство влязоха съпартийката на Тодоров и местен парламентарист Елена Атанасова, Янка Шейтанска, Симеон Манов, Виолина Бърдарска, Христина Андонова и Магдалина Гегова.

Андон Тодоров оглави Партия на зелените
netinfo

Организационен секретар стана Зорка Узунова, а за касиер на партията бе избрана Валерия Георгиева.

Занапред говорител на Партия на зелените ще е екслидерът Тома Манасиев.

Делегатите гласуваха и за утвърждаване на Контролна комисия. В нея влизат Ваня Везенкова, Виктория Ищалова, Екатерина Иванова, Гергана Димова и Валентина Филипова.

По време на партийния форум бе гласувана декларация в подкрепа на справедливия протест на гражданите в Благоевградска област срещу безочливата, грабителска политика на монополистите в енергетиката и енергоразпределението.

"Подкрепяме исканията на жителите в Банско за развитие на туризма в общината, като настояваме на предстоящото обсъждане в МОСВ, да се намери съобразено с природата и законите положително решение на проблемните въпроси", се сочи още в декларацията.

Андон Тодоров оглави Партия на зелените
netinfo

Партия на зелените в Благоевград изрази своето безпокойство от непрозрачното решение на Министерство на културата относно избирането на нов директор на Драматичния театър. Съпартийците на председателя Андон Тодоров са за намиране на справедливо за благоевградчани решение относно създаденото напрежение в социалния и културен живот в общината.

"Партия на зелените не разделя, а обединява. ще защитавам интересите на всички в общината. Зелената идея - това са нашите деца, нашият живот, нашето бъдеще", заяви новоизбраният председател Андон Тодоров и благодари за гласуваното му доверие.

След официалната част на конференцията Зелените приветстваха участниците с концерт на ансамбъл "Пирин" и с изпълнения на детски формации в Благоевград.