Андон Тодоров: Дайте вот за Партия на зелените
Андон Тодоров: Дайте вот за Партия на зелените / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Лидерът на "Партия на зелените" Андон Тодоров, който е водач на листата за нов Общински съвет в Благоевград, призова в навечерието на вота да се гласува за малките партии, защото те са техният коректив и им помагат.

"Не можеш да излъжеш избирателите, те лесно разбират кой е техният човек, човекът който могат да срещнат всеки ден, за да реши проблемите им", категоричен е Андон Тодоров в интервю за Дарик радио.

- Как виждате политическата обстановка в община Благоевград и конкретно, какво е мястото на "Партия на зелените" в нея?

-Ние, в "Партия на зелените", не се наричаме политици, ние се наричаме защитници на хората в община Благоевград. Големите партии са тези, които ни докараха до тук, но хората се усетиха и разбраха, че трябва да гласуват за малките партии. Показателни в това отношение са резултатите от предишните парламентарни избори. Видяхме колко малки партии влязоха в местната власт. Благодарение на тях се взеха разумни решения, които „отлепиха“ общините от дъното. Моделът-с една, две или три партии, не е добър, трябва да има повече, но по-малки партии, които да изпълняват ролята на коректив. "Партия на зелените", с номер 28 в интегралната бюлетина, е именно такава.

- Как бихте коментирали факта, че в досегашния Общински съвет имаше хора, които проспиваха сесиите или изобщо не присъстваха на тях?

- Няма да говоря, както за бившите, така и за бъдещите колеги. Хората сами могат да преценят за кого са гласували и кой е спазил обещанията си. А след като някои колеги са избирани за повече от един мандат е ясно, че те са работили в полза на хората и са успели да спечелят тяхното доверие.

- Каква е равносметката ви за изминалия мандат и за какво ще се борите в бъдещия местен парламент?

- През изтеклия мандат внесохме редица граждански подписки,  свързани с облагородяването на  междублокови пространства, изграждането на детски площадки и всички те бяха изпълнени  Помогнахме за приемането на проекта за изграждане на депо. Имайте предвид, че това не е никак малко, тъй като ние работим за благоевградчани само от един мандат. Ние ще се борим за създаването на еконспекция, даже вече имаме входирано предложение по този въпрос, освен това ще продължаваме да внасяме редица предложения свързани с облагородяването на други междублокови пространства и изграждането на нови детски площадки. Бихме искали да предложим на кмета и колегите от новия Общински съвет, да се ремонтират двата басейна в Шесто СОУ "Иван Вазов" и 11 ОУ "Христо  Ботев“, за които не трябват кой знае колко средства. Ще подкрепим инициативата на Българския Червен кръст за задължителни часове по плуване. Ще настояваме за изграждането на така необходимия подлез към квартал „Грамада“, който ще реши проблема с движението в участъка. Ще държим за осигуряването на повече кошчета за боклук в центъра и кварталите, за повече пейки, за по-добре осветени улици. Освен това проблемът с каруците, движещи се по центъра трябва да бъде решен, това трябва да бъде забранено и да се сложи ред.

- Защо решихте да не издигате свой кандидат за кмет на Благоевград?

- Ние не издигнахме наш кандидат за кмет на Благоевград, защото подкрепяме идеите и начина на работа на д-р Атанас Камбитов. Като човек, който е работил в бизнеса, той много добре знае какви са проблемите в тази сфера, знае как да работи с хората, знае как да ги ръководи и да ги мотивира. Очевидно, е, че програмата на Камбитов е перспективна и работи. Забележете, че прогнозите за следващата година, са в Община Благоевград да постъпят средства, възлизащи на 170 милиона лева, а чрез Интегрирания план за градско възстановяване и развитие /ИПГВР, до 2020г. в местната хазна ще влязат още над 400 000 0000 лева. Естествено, ние от „Партия на зелените“, сме заложили и нашите изисквания от нашата програма и след като г-н Камбитов ги споделя и подкрепя, няма как дългосрочната ни и взаимна подкрепа да не е налице. Тук искам за пореден път да подчертая, че ние заставаме зад личността Камбитов, не зад политическа партия ГЕРБ.

- "Партия на зелените" има кандидат за кмет в село Церово. Какви са очакванията?

- Очаквам Гергана Муева да победи на балотаж, защото знам, че от първи път ще е трудно. Приканвам жителите на село Церово, най-после да изберат жена за свой кмет. Така те ще направят правилния избор, защото Гергана е всеотдаен човек. Човек, който никога няма да подведе своите съграждани, който стои твърдо зад думите си и ще изпълни всяко свое обещание. Тя може да разчита на безрезервната ми подкепа и „Партия на зелените“ стои плътно зад нейните идеи. Подкрепя я и д-р Атанас Камбитов. Всичко, което е обещано за Церово ще бъде изпълнено, запомнете го от мен.

- Прогнозно, колко общински съветници ще има "Партия на зелените" в новия местен парламент, предвид силната ви кампания?

-Неведнъж съм го казвал искам да сме в челната тройка. Искам да играем сериозна роля в следващия Общински съвет. Искам да бъдем коректив.

- И за финал - вашето послание към  избирателите?

Бих искал да завърша с това, че хората не са глупави и не могат да бъдат излъгани. Те знаят за кого да гласуват, знаят че е важно да могат да разчитат на своя избраник във всеки един момент. Точно такива са кандидатите от листата на „Партия на зелените“ - те са близо до хората, те са лесно откриваеми и готови да се отзоват в трудни моменти. Лично аз съм на разположение на гражданите всеки ден и при нужда те могат да ме намерят в хотел „Бали“. Цецо Балабанов, който е 3-ти в листата за общински съветници, може да бъде открит в новия си зъболекарски кабинет. Дългогодишният преподавател Янка Шейтанска, е на разположение на гражданите в СОУ "Иван Вазов". Няма да продължавам с изброяването, не това е и целта ми. Важното в случая е хората да разберат, че всички кандидат-общински съветници на „Партия на зелените“, са близо до тях и са готови да се отзоват на проблемите им и да помогнат за тяхното разрешаване. Призовавам всички съграждани да подкрепят „Партия на зелените“. Трябва да знаете, че ако гласувате за нас, няма да дадете гласа си напразно. Ние сме вашите хора, ние сме близо да вас и ще ви помагаме. Доверете ни се и няма да сбъркате. Гласувайте с №28 за Общински съветници а за кмет подкрепете д-р Атанас Камбитов. Кажете НЕ на завистта, НЕ на омразата. Нека си помагаме. Ние ще защитаваме интересите дори и на тези, които не са гласували за нас.