Ампутираха ръката на взривения в Сандански
Ампутираха ръката на взривения в Сандански / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
Окръжният прокурор Елка Атанасова
54820
Окръжният прокурор Елка Атанасова
комисар Георги Костов
  • Окръжният прокурор Елка Атанасова
  • комисар Георги Костов

Дясната ръка на санданчанина Малин Илиев, който бе ранен от взрив пред офиса на ПП "Евророма", е ампутирана в болница "Свети Врач".

Много тежко е състоянието на 59-годишния мъж, разкъсани са важни вътрешни органи, каза директорът на благоевградската полиция комисар Георги Костов.

"Все още специалистите от МВР не са установили количеството на поставеното пред партийния клуб взривно вещество, не е ясно и какъв е видът му. Полицията работи по всички версии за извършеното престъпление. Вече са разпитани лица, присъствали на мястото на инцидента", коментира комисар Костов.

"Образувано е досъдебно производство по член 333 от Наказателния кодекс. Огледът продължава и към този час. Няма заподозрени в извършване на престъпния акт, предстоят множоество процесуално-следствени действия", информира окръжният прокурор в Благоевград Елка Атанасова.

Бомбата пред офиса на "Евророма" в центъра на Сандански избухна минути преди 6.00 часа тази сутрин. Малин Илиев, който работи като строител във фирмата на лидера на партията и общински съветник в града Тони Ангелов, бил от първите пред клуба, където ежедневно се събирали преди работа. той видял поставена на земята мъжка кожена чанта. Вдигнал я от любопитство и заложеното вътре взривно устройство избухнало.

Още от окръжния прокурор Елка Атанасова и комисар Георги Костов чуйте в прикачените звукови файлове