Александър Симов: С номер 15 срещу бедността и безработицата
Александър Симов: С номер 15 срещу бедността и безработицата / Пресцентър

Кандидатът за евродепутат Александър Симов, който е осми в листата на "Коалиция за България", призова в Благоевград за мощен вот в полза на партията, която винаги поставя хората и социалното в центъра на своята политика.

Симов бе придружен от народните избраници Спас Панчев, Емил Костадинов и лидерите на червените в Благоевградско Юлиян Гошев и д-р Владимир Пандев.

"БСП може да намери изход от тази криза, сега ние сме обединени да направим една нова социална Европа, защото 10 години ЕС е на богаташите и банките, а не на хората. ПЕС и Мартин Шулц са ясната гаранция на тези избори", заяви на среща с избиратели в Благоевград журналистът от вестник "Дума" Александър Симов.

"В тази кампания прозира целенасоченият опит на партиите, които се страхуват от нас, БСП да бъде представена като нещо странично, като бележка под линия в историята, да бъде сатанизирана партия. Боли ме, че всички социалисти отново са наричани "червени боклуци". Аз съм бесепар, горд съм от това. БСП е една от политическите ценности на прехода и в годините успява да запази силата си", каза Симов.

"ГЕРБ е партия вирус, но в името на някакъв много див реваншизъм. Изслушах реч на Борисов в рамките на предизборната кампания, не чух нито веднъж думата Европа. Борисов и ГЕРБ са забравили най-големия урок от гражданите, които ги изметоха от властта. Да покажем на ГЕРБ, че те няма да управляват повече тази държава, мястото им е в учебниците по историята. Социалистите не трябва да позволят в България нов Дянков или Дянковчета. Не ни е нужен премиер, който управлява държавата от сутрешните блокове на телевизиите, вътрешен министър, който арестуваше пред камерите и цялата фидосовщина, която размаза парламентаризма и беше на път да унищожи цялата демокрация в България", категоричен е кандидатът за евродепутат Александър Симов.

Симов заяви, че от 10 години в Европа управлява един некадърен политик като Жозе Барозу. "Той е един смешен, развилнял се десен талибан. Избра банките, в които се наляха един трильон и шестотин милиарда евро, а резултатът е една бясна Европа, която е изгубила морални ориентири", заяви Симов.

"Европа трябва да съществува като общност от социални държави и единствено ПЕС предлага този спасителен статут, а единствената работеща програма е тази на Мартин Шулц. Безработицата и бедността са проблем номер едно, а в Европа има едно поколение родители, което с ужас разбира, че децата им ще живеят по-зле от тях, разбира че няма да може да образова децата си", прогнозира кандидатът за евродепутат Александър Симов и призова българите да гласуват с бюлетина номер 15, която е възможност за нова и социална Европа.