Активисти на ГЕРБ преминават в ДСБ
Активисти на ГЕРБ преминават в ДСБ / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Нови членове обновяват до дни общинската организация на "Демократи за силна България" в Благоевград.

20 доскорошни активисти на младежката структура на ГЕРБ се вливат в редиците на тъмносините, обяви лидерът Калоян Ханджийски.

Част от тях са юристи, архитекти, разочаровани, както от местната политика, така и от управлението на премиера Бойко Борисов, посочи Ханджийски.

На пресконференция днес активистите на ДСБ изтъкнаха, че през месец март партията ще излезе от формата на Реформаторския блок. Това се очаква след националната конференция.

"Борисов ни използва за смокинов лист, с който прикрива прегръдката си с ДПС.  За нас той е изчерпал кредита си на доверие. Предполагам, че и останалите партии в РБ ще последват примера на ДСБ. Самият Борисов губи електоралната подкрепа. В момента губи доверие и в Европа, опитва се да играе на тънко въже между Русия и Европа", коментира Калоян Ханджийски.

Според хората на Радан Кънев в Благоевград, министърът на здравеопазването Петър Москов се е самоубил политически и няма място сред тях. 99 % от членската маса в Пиринско подкрепят политиката на националното ръководство на партията за излизане от коалиционното управление с ГЕРБ. Това е посочено и в гневната им декларация срещу подменената политика и задкулисието.

Ханджийски и съпартийците му в Благоевградско прогнозират извънредни парламентарни избори тази година.

"Позицията ни не е плод на емоции. Доста станаха компромисите, чашата преля с така наречения исторически компромис и за нас, като убедени демократи и хора, които заставаме зад десните виждания на избирателите си, пътят е един - да останем на принципите, които сме следвали като дясна политика и възгледи. Категорично подкрепяме Радан Кънев в тези си действия", изтъкнаха от ДСБ-Благоевград.

Декрарацията:

"Ние, членовете и симпатизантите на ДСБ , категорично възразяваме срещу подменената политика и задкулисието, което ясно прозира в отношенията между ГЕРБ и ДПС. Като убедени десни демократи, не можем да приемем да бъдем част от такъв „отбор“, който  нагло и брутално потъпква десните ценности и заобикаля публичния ангажимент към десния избирател. Очевидно, желанието на ГЕРБ, е да служим единственно и само за легатимация на правителство, което не е в състояние да проведе нужните за България  жизненоважни реформи. Eто защо, напълно подкрепяме ръководството но партията си, която избра единствено възможният път да напусне псевдо правителството на  Борисов".