Административен съд - Благоевград спря изпълнението на решенията на ОИК – Сандански и ОИК – Благоевград за общинските съветници
Административен съд - Благоевград спря изпълнението на решенията на ОИК – Сандански и ОИК – Благоевград за общинските съветници / netinfo
По повод постъпилите жалби против решение на Общинска избирателна комисия - Благоевград и решение на Общинска избирателна комисия - Сандански за определяне на изборните резултати за избор на общински съветници от проведените на 28.10.2007г. местни избори, Административен съд – Благоевград постанови определения, с които спря изпълнението на решенията до приключване на делата с влезли в сила решения.

Мотивите на съда са, че предвид представените на този етап доказателствата по делтата, големия брой оспорващи и широкия обществен отзвук /публикации в централния и местен печат, излъчени предавания по централни и местни медии/, и за да се защити обществения интерес като се предотврати настъпването на непоправими вреди от евентуалната подмяна на вота на гражданите е необходимо да се спре изпълнението на оспорваните решения. При конституирането на новоизбраните общински съвети не следва да съществува никакво съмнение в избирателите, че техния вот не е отчетен законосъобразно.

Административен съд – Благоевград отхвърли искането за спиране изпълнението на решение на Общинска избирателна комисия – Петрич за определяне на изборните резултати за избор на общински съветници.