съд
съд / съд / / ThinkStock/Getty Images
Криминално проявеният Лъчезар Загорчин от Банско бе осъден на 7 години затвор. Мъжът бе привлечен като обвиняем за извършени множество престъпления. Той бе уличен в това, че през месец май миналата година е причинил лека телесна повреда на няколко лица, като ги удрял с юмруци и ритници.

Срещу банскалията бе повдигнато и обвинение за закана за убийство и противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно лице. Това деяние също е извършено през месец май миналата година. Загорчин е завлякал и затворил в таванско помещение в собственото си жилище непълнолетната си тогава приятелка Мария Янчовичина против волята ѝ. Там той подлагал момичето на жестоки мъчения. Удрял я по цялото тяло, гасил запалени цигари на един от пръстите на ръката ѝ, влачил я за косата и краката и ѝ отправял закани за убийство.

Търговци на злато от Благоевград дадени на съд за данъчни престъпления

Момичето било  спасено от пристигналите тогава на място полицаи. В резултат от побоя Янчовичина била с множество телесни наранявания– контузии на главата, гръдния кош, гръбначния стълб, таза. Освен това била с отоци по главата, множество охлузвания и кръвонасядания по цялото тяло.

Осъдиха ски учители за смърт на скиор над Банско

Друго обвинение е за нанасяне на побой на 70-годишния Тодор Чолев. Загорчин преби възрастния мъж през месец октомври миналата година на ул. „Братя Молерови“ в курортния град. Тогава нападателят бе задържан, а от прокуратурата бе поискана постоянна мярка „Задържане под стража”. На първа инстанция искането не бе уважено и Загорчин бе  пуснат под  домашен арест, но прокуратурата протестира определението на съда пред благоевградския съд и Загорчин бе върнат в ареста, където остана до края на произнасянето на присъдата по делото.

Криминално проявеният мъж бе признат за виновен и получи ефективната присъда по всичките седем обвинения.