53 нови студенти пристигат за пролетния семестър в АУБ
53 нови студенти пристигат за пролетния семестър в АУБ / netinfo
53 нови студенти от 19 страни пристигат в Американския университет в България за пролетния семестър, който започва на 19 януари, съобщават от учебното заведение. За първи път в университета ще учат студенти от Италия, Латвия, Сирия, Южна Корея, Унгария и Великобритания. Останалите идват от България, Русия, Беларус, Грузия, Македония, Молдова, Сърбия, САЩ и др.

21 от новодошлите студенти пристигат в университета по програми за обмен. АУБ участва във всички програми на Европейския съюз за образователен обмен, а също така студентите на АУБ могат да се обучават за един семестър или една година в над 100 университета в САЩ. Тази година 32 студента на АУБ са заминали на обмен за пролетния семестър. 27 от тях са в Европа – Великобритания, Норвегия, Германия, Холандия, Лихтенщайн, Дания, Австрия, Унгария, Полша, Ирландия, Испания и Швеция. Петима студенти пък ще имат възможността да учат един семестър в САЩ.

Преподавателският екип също се увеличава със 7 нови преподаватели – от България, САЩ и Великобритания.

В края на август 2008 г. университетът прие най-международния випуск в историята си - близо 300 студенти от 25 държави, които вече започнаха обучението. В момента 1100 студенти от повече от 30 страни се обучават в университета. АУБ приема студенти два пъти годишно – за есенен и пролетен семестър.