500 първолаци в Пиринско ще получат патриотичен буквар
500 първолаци в Пиринско ще получат патриотичен буквар / снимка: Sofia Photo Agency, архив

В първия учебен ден „Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност – Национален Идеал за Единство” ще дари 500 патриотични буквара на първокласниците в училищата в Благоевградска област, съобщиха от партийната централа.

300 буквара, закупени с лични средства, ще подари на първолаците в Благоевград общинският съветник Иван Ризов, който е и областен председател на ВМРО-НИЕ.

Други 200 буквара ще подарят общинските съветници от ВМРО – Национален Идеал за Единство в останалите големи градове на областта – Петрич, Разлог и Сандански.

Патриотичното букварче бе създадено през 2006 година по идея и под редакцията на Славчо Атанасов, кмет на град Пловдив, с надеждата книжката да допринесе за възраждането на българщината, родолюбието и българския дух в израстващото поколение.

Изданието е луксозно, богато илюстрирано, като под всяка буква стоят бележити българи и събития, значими за величието на Родината ни и нейната съдба.

Патриотичният буквар е представен пред българите в Босилеград, Скопие, Банат и Молдова.

В началото на тази учебна година ВМРО-НИЕ дарява общо 12 000 патриотични буквара в 200 училища в цяла България. Това е най-голямата дарителска акция, предприета за патриотичното възпитание на учениците.

След края на учебната година ВМРО-НИЕ по традиция ще проведе и изпита по родолюбие сред първокласниците в градове в цялата страна.