23-годишен младеж извади кръста в Гоце Делчев
23-годишен младеж извади кръста в Гоце Делчев / netinfo
23- годишният Николай Червенков извади кръста от ледените води на река Градска в Гоце Делчев. Той участва за първи път в надпреварата за кръста. По традиция Негово високопреосвещенство неврокопският митрополит Натанаил поръси младежа за здраве и го дари със златно кръстче. Стотици миряни от Гоце Делчев дойдоха на реката, за да бъдат благословени от дядо Владика.

Отбелязването на Йордановден в Гоце Делчев започна още рано сутринта с богослужение в катедралния храм Св. Св. Кирил и Методий. Светата литургия бе водена от Неврокопския митрополит Натанаил, заедно със свещеници от епархията. На площад Гоце Делчев бе извършен водосвет за здраве.

Богоявленски кръст беше хвърлен и в гърменското село Огняново. 18 - годишният Стоян Магдалинчев улови кръста в река Канина. В борбата за кръста участваха около 20 момчета, разделени на две групи - от селата Марчево и Огняново. Въпреки студеното време, много хора от община Гърмен се стекоха на мястото на събитието, а ледената вода не изплаши мераклиите да се потопят за кръста.