216 младежи подадоха документи за Старт в кариерата
216 младежи подадоха документи за Старт в кариерата / снимка: Дарик-Благоевград, Елина Христова

216 младежи са подали документи в Бюрата по труда по програмата "Старт в кариерата". Те кандидатстват за 23 работни места, съобщи директорът на Регионална служба по заетостта Станислава Поповска.

След 5-и август на интернет страницата на Агенцията по заетостта или на информационните табла в Бюрата по труда ще бъдат изложени списъците с номинираните младежи за всяко работно място. От 11 до 18 август ще бъдат проведени интервютата с работодателя, след което ще бъдат сключени съответните трудови договори, каза Поповска.

Програмата "Старт в кариерата" дава възможност на млади висшисти до 29-годишна възраст от областта в рамките на девет месеца да придобият трудов стаж и опит по своята специалност.Работните места са в Общински и Областни администрации,  в централните ведомства Дирекция „Регионална служба по заетостта”- Благоевград, Бюра по труда, Регионален инспекторат по образование - Благоевград,  Дирекция Национален парк „Пирин”- Банско, Дирекция Национален парк „Рила”- Благоевград, Басейнова дирекция ”Западно беломорски район”-Благоевград, НОИ и Инспекция по труда  за област Благоевград и Кюстендил. 

На работодателя се предоставят средства от Държавния бюджет за всяко наето по трудово правоотношение за срок не по-малък от 9 /девет/ месеца, безработно лице до 29-годишна възраст по програмата “Старт на кариерата за.

Трудовото възнаграждение е в размер на 400 лв.  при пълно работно време за действително отработеното време.