/ Община Разлог
На 17 септември 205 първокласници ще прекрачат прага на училищата в Община Разлог. В общинския център броят на първолаците е 136, а в селата на общината са 69. Най-много деца – общо 46, са записани в ОУ „Никола Парапунов“, 36 в НУ „Яне Сандански“, 35- в НУ „Кирил и Методий“ и 19 в СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“.

От съставните села в общината най-много са първолаците в с. Баня. Там прага на ОУ „Паисий Хилендарски“ в първия учебен ден ще прекрачат 37 деца, в ОУ„Св.св. Кирил и Методий“ в с. Бачево - 15, в ОУ„Неофит Рилски“ в село Горно Драглище - 10, и в ОУ„Братя Миладинови“ в село Елешница – 7.

Кмет и заместник-министър прерязаха лентата на саниран блок в Разлог (СНИМКИ)

Шест училища на територията на общината ще стартират тази година със самостоятелни и слети маломерни паралелки. Една самостоятелна ще има в ОУ „Паисий Хилендарски“ в с. Баня, а в НУ „Яне Сандански“ в Разлог ще има две. С шест самостоятелни паралелки започва ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Бачево, а със седем - ОУ „Братя Миладинови“ в Елешница. Училището заедно с детска градина „Надежда“ в селото са обявени и за защитени.

От останалите учебни заведения с три самостоятелни и две слети от два класа паралелки стартира учебната година ОУ „Неофит Рилски“ в село Горно Драглище, а в НУ „Св. Климент Охридски“ в село Добърско се оформят една слята и една самостоятелна.

За първа година ОУ „Св. Климент Охридски“ в разложкото село Добърско стартира новата учебна година без първокласници. В селото има само едно детенце, което тази година е в първи клас, и то е записано в Разлог. Миналата година училището стартира само с двама първокласници, а тази година е нулева поради липса на деца.

Всички училища са готови да посрещнат учениците за първия учебен ден.