200 лева награда за отличени криминалисти
200 лева награда за отличени криминалисти / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Благоевградските полицаи отдадоха почит пред мемориала на загиналите си колеги в двора на дирекцията. Отец Андон Шавулев поръси със светена вода за здраве и благоденствие всички служители в системата, които под строй отбелязаха 133 години от създаването на МВР.

Церемонията уважиха само бивши кадри на дирекцията, начело с експолицейския директор Димитър Стоянов. Липсваха представители на държавната и общинската власт в Благоевградско.

В навечерието на професионалния празник с писмена похвала, платен отпуск, служебна благодарност и пари бяха наградени изявили се в службите криминалисти, оперативни работници и администратори.

Със заповед на вътрешния министър Цветан Цветанов отличиха началника на сектор "Охранителна полиция" Мирослав Данаилов и криминалиста Георги Димитров.

От името на главния секретар Калин Георгиев наградиха с по пет дни платен отпуск и служебна благодарност Хайредин Кунев от полицейския участък в Гърмен и инспектор Васил Джизов от сектор "Криминална полиция".

Директорът на Областната полиция комисар Георги Костов похвали за добри резултати и инициативност инспекторите Виктор Арабаджиев, Милчо Влахов, Радостина Димитрова, Евгени Куртичев, Антон Стоилов и Ромео Харалампиев. За доказани качества отличиха Петър Иванов-кадровик в благоевградската дирекция.

Сред наградените са и началниците на Първо РУ в Благоевград Пламен Мичев, на Второ управление Любомир Милков, колегата им Георги Кьосев, шефът на полицията в Петрич Иван Харизанов, както и криминалистите Николай Толев от Гоце Делчев и Федя Пенджаков от Разлог.

200 лева колективна парична награда получиха служителите от охранителния сектор в благоевградската полиция Емил Димитров, Кирил Георгиев, Ивайло Иванов, Костадин Бонев и Велко Чапкънов. Петимата са показали себеотрицание и професионализъм по време на множество специализирани операции. Те са съпричастни към разкриване на екзекуторите на благоевградчанина Димитър Сукалински, изтъкна комисар Георги Костов.