2 години лишаване от свобода за  Иван Карабелски
2 години лишаване от свобода за Иван Карабелски / netinfo
2 години лишаване от свобода наложи Окръжен съд - Благоевград на 29-годишния Иван Карабелски за разпространение на наркотици.

Той трябва да заплати и 5 хиляди лева. Присъдата произнесе съдия Узунов, който добави, че лицето може да обжалва решението на съда в на 15-дневен срок.

В хода на следствието бяха изтъкнати доказателствата, които потвърждават обвинението, че на 02 юли 2007 година, при полицейска операция в дома на посъдимия, са намерени 30 пакетчета хероин с висока концентрация активнодействащ компонент.

В подкрепа на обвинението са дадени и свидетелски показания от лица, които са закупували хероин от Карабелски. Лицето има условни присъди.

Адвокат Красимир Авромов, защитник на Карабелски, изтъкна факта, че медицинско свидетелство на Карабелски потвърждава, че той е с тежка форма на зависимост и че борбата на неговите роднини е да го откъснат от този омагьосън кръг. „Това е наркозависим, който полага неистови усилия да се откъсне от тази зависимост” – подчерта адвокат Аврамов.

Той добави, че Карабелски се е лекувал в лечебно заведение и призова съда той да бъде изпратен в комуна в Испания, където може да бъде приет ако не влезе в затвора.

За съхранение на наркотични вещества присъдата е от 2 до 8 години, подчерта адвокат Аврамов. По думите му стана ясно, че за ниската присъда е допринесъл медийният интерес.

За Дарик радио той поясни, че най – вероятно, след допитване с родителите на Карабелски, ще обжалват наложената присъда. Какво казва бащата на осъдения, чуйте в звуковия файл.