180 абитуриенти изпраща гимназия Д. Талев в Гоце Делчев, училището приема осмокласници от другата година
180 абитуриенти изпраща гимназия Д. Талев в Гоце Делчев, училището приема осмокласници от другата година / www.tova-e-bulgaria.com
Със 180 свои възпитаници ще се раздели гоцеделчевска гимназия „Димитър Талев”.

Традиционното изпращане ще се състои в събота от 10.00 часа сутринта в двора на училището, съобщи за Дарик директорът Благой Мигдин. Абитуриентите от випуск 2008 ще се сбогуват на специална церемония с учителите и училищното знаме, а вечерта ще отпразнуват завършването на средното си образование на пищен абитуриентски бал. От следващата година в училището се обявява за първи път прием на ученици след седми клас, което ще става с конкурсни изпити.

"Ще приемем 29 нови ученика след седми клас за специалност „Икономическа информатика с интензивно изучаване на английски език". Кандидатите ще положат конкурсен изпит в ПМГ „Яне Сандански" по български език и литература, както и по математика. Другият прием в нашето училище ще е чрез конкурс по документи за икономическите паралелки.

Две паралелки също за по 29 ученика ще е конкурсният прием по документи и за най-предпочитаните специалности, Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил„ и „Производство на облекло от текстил”, обяви директорът Мигдин .