150 000 лв. за изкърпване на улиците в Петрич
150 000 лв. за изкърпване на улиците в Петрич / Снимка: Община Петрич

150 хиляди лева с ДДС е бюджетът за изкърпването на заложени 4 035 кв. метра в община Петрич, от които 3 100 кв. метра изкърпване на уличната мрежа в града.

„Специалисти на общината в продължение на месеци обходиха и описаха подробно състоянието на улиците в общината. Отделно от това са включени за ремонт улици, които са фигурирали в сигнали на граждани, подавани до нас", поясни заместник-кметът по строителството Минка Салагьорова.

Общината изисква кандидатите за изпълнение да преценят добре какви материали ще вложат, какви цени ще определят, вместо формалното написване на единна цена за квадратен метър. Целта е да се подходи към направата на една много по-добра основа , която да гарантира качественото полагане на новата настилка.

„Затова общината удължи срока за подготовка на офертите. Документи се подават до 25 юли, на следващия ден е отварянето им", допълни Салагьорова.

За първи път тази година община Петрич ще обяви впоследствие и процедура на открита обществена поръчка за изготвяне на рамково споразумение за текущо поддържане на уличната мрежа. За настоящата година по това рамково споразумение ще бъдат включени 50 хиляди лева. Така вместо изкърпване да се извършва само веднъж годишно, ще се работи и при аварийни случаи на разбиване на улиците през цялата година.

Междувременно кметът на Петрич Димитър Бръчков провери на място и работата по полагане на новата маркировка на път -108 Петрич - Рибник- Делчево.