12 години затвор за Костадин Тасев
12 години затвор за Костадин Тасев / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Столичните магистрати осъдиха на 12 години затвор Костадин Тасев за сексуално насилие над родния му син Александър.

Тричленен състав на Софийски апелативен съд, с председател Снежана Душкова и членове Надежда Трифонова и Иван Стойчев, постанови решение по делото, разглеждано преди две години в Окръжен съд-Благоевград, съобщиха от пресслужбата на САС.

САС потвърждава изцяло осъдителната присъда на Благоевградския окръжен съд. Решението подлежи на обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд.

Благоевградският магистрат Красимир Аршинков осъди Тасев преди месеци заради това, че е осъществил блудствени действия с детето чрез проникване с неустановен остър и твърд предмет, за да удовлетвори полово желание.

На детето е причинена тежка телесна повреда, изразяваща се в разкъсвания в дълбочина на стената на дебелото черво и пикочния мехур, довели до постоянно общо разстройство на здравето, се сочи в мотивите на съда.

Костадин Тасев обаче е оневинен по обвинението на прокуратурата за извършване на хомосексуални действия.

Костадин Тасев беше арестуван през февруари 2010 година, след като Сашко, който тогава беше на 2.8 години, бе транспортиран в столичния институт "Пирогов" със спукан пикочен мехур и с разкъсан ректум.