Ограничиха движението на моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета през проходите "Рожен", "Превала" и "Печинско", както и на товарни автомобили над 12 тона по пътя Троян – Кърнаре (проход „Троянски“) заради обилен снеговалеж, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Причината е снеговалеж и снегопочистване.Днес ще бъде облачно. Ще има валежи от сняг, главно в Югозападна България, а в североизточните райони предимно от дъжд.

Зимно и опасно време: Сериозни валежи от дъжд и сняг (ВИДЕО/СНИМКИ)

През нощта срещу петък валежите ще обхванат почти цялата страна, в западната половина ще вали сняг, а в източната - дъжд. Значителни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област, а на отделни места в източната половина от страната ще има условия за поледици, сочи прогнозата за времето.

В четири области е обявен оранжев код за валежи от сняг с образуване на снежна покривка до 30-35 cm. По-интензивни ще са снеговалежите след обяд и през нощта срещу петък. Областите, за които е в сила предупреждението за опасно време са Благоевград, Смолян, Пазарджик и Пловдив.

За девет области е в сила жълт код за потенциално опасно време. Интензивни снеговалежи се очакват в областите Монтана, Враца, Ловеч, София област, София град, Перник, Кюстендил. За област Хасково жълтият код е за значителни валежи, предимно от дъжд, които ще продължат и през нощта срещу петък.

Шофьорите, на които им предстои пътуване в Западна и Южна България, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.